Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Infrapanelek otthonra

2017. február 06. -

Lakásunkban számos módon biztosíthatjuk a kellemes hőmérsékletet. A korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló és a környezetünket is jelentős mértékben szennyező fával és gázzal üzemelő fűtőtestek mellett ma már egyre több elektromos árammal működő, környezetbarát fűtőrendszer közül is válogathatunk. Elektromos padlófűtés, konvektor és infrapanel, hogy csak a legtöbbet használtakat említsük. Ebben a cikkünkben az infrapanelről adunk részletes tájékoztatást.

Miért válassza mégis az infrapanelt?

Az infrapanel egy téglalaphoz hasonló, könnyű súlyú fűtőtest. Azért is érdemes ezt választania, mert ez a termék nemcsak a falra szerelhető, hanem a mennyezetre is rakható, így ön kedve szerint rendezheti be a szobáját. Sőt ma már van hordozható típusa is a mobil infrapanel, amelyet akár magával is vihet a hétvégi házába. de praktikus kialakítású formája a törölköző szárítóként is beszerezhető. Az infrafűtés további előnye az, hogy a tégla és panel ingatlanok mellett ma már vannak olyan könnyűszerkezetű házak is amelyekbe használható ez a modern hő termelő technológia, de a gipszkartonba is beépíthető. Vagyis jóformán semmi akadálya sincs annak, hogy infrafűtést használjon, és a kiépítés is gyors és komfortos. a legnagyobb előnye pedig talán az, hogy nem csak a kellemes hőmérsékletet biztosítja, hiszen az infrasugárzás a Nap sugaraihoz hasonlóan melegíti fel a levegőt így számos jótékony élettani hatást vált ki az emberi szervezetre. Ha infrafűtést használ, akkor javulni fog a keringési rendszere és a hangulata is kiváló lehet.

Előző bejegyzésünkben a tintapatronok újrahasznosításáról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9012186312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása