Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

CES 2017 – A legizgalmasabb technológiák

2017. január 16. -

Nemrég befejeződött a Consumer Electronics Show, melyet a Nevada állambeli Las Vegasban tartanak meg, minden év januárjában. Ezen a három napos eseményen a tech világ legfontosabb szereplői leplezik le a legújabb technológiákat, újításokat. A jelen lévők akár még ki is próbálhatják az újdonságokat, de egyet se féljen, azért írtuk ezt a cikket, hogy ne maradjon ki semmiből, bemutatjuk Önnek a legjobb leleplezéseket, melyeket a 2017-es CES-en láthattunk.

 

A televízió az egyik legáltalánosabb szórakoztató egység, melyet el tudunk képzelni otthonunkban. Nézhetjük a TV műsorokat, ráköthetjük a számítógépünket és akár még online sorozatokat és filmeket is nézhetünk a Netflix segítségével. Természetes, hogy a legnagyobb televízió gyártok minél jobbra szeretnék megcsinálni a termékeiket, és állandóan a jelenlegi technológia határait feszegetik.

 

Az LG bekeményített

 

Az idei show egyik legizgalmasabb bemutatója az LG-é volt, mivel olyan televíziót mutattak be, amelytől mindenkinek leesett az álla. Leleplezték az LG Signature OLED W7-et, melyet úgy írtak le, hogy a legkönnyebb, legvékonyabb és leggyönyörűbb televízió a világon. Miután alaposabban megvizsgáltuk, rájövünk, hogy nem túloztak, mivel 2,57 milliméteres vastagságával, még vékonyabb is, mint egy kép a falon. A megjelenés után, majd 65” és 77” típusokból választhatunk, melyeken majd a legújabb, LG által fejlesztett szoftver fog futni, a webOS 3.5 néven, melyet a legjobbnak titulálnak a jelenlegi piacon. A TV képes a 4K megjelenítésre (3840x2160), aktív HDR-el rendelkezik és, OLED típusú a kijelzője. Az árazást és a megjelenési dátumot, még nem jelentették be, de bízunk benne, hogy a kép is annyira szép lesz majd, mint a megjelenése.

Az LG új televíziója - CES 2017

 

A Samsung új technológiája

 

Természetesen a Samsung is jelen volt, és bemutatták az új osztályú TV-jüket, melyet QLED-nek (kvantumpötty fénykibocsátó diódák) neveztek el. Háromféle típus fog megjelenni, a lapos Samsung Q9F, a hajlított Q8C és a Q7, mely mind a két képernyőtípussal lesz kapható. A QLED-el cserélik le az eddigi legjobb típusú televíziókat, az új modellek 55”, 65”, 75” és 88” méretben lesznek majd elérhetők. A megjelenés és az árazás, még nincs bejelentve, de valószínűleg márciusig nem láthatjuk a boltok polcain. Már nagyon várjuk a bejelentést, mivel az új technológiával, olyan képminőséget kaphatunk, melyet még sohasem láttunk.

Samsung új technológiát fejlesztett - CES 2017

 

Jobb lesz a HTC Vive?

 

A HTC Vive egy hihetetlen VR élményt nyújtó készülék, de nagy hátulütője, hogy rengeteg vezeték lóg ki a „szemüvegből”, sokszor akadályozva ezzel a mozgást. Szerencsére ezt a HTC-nél is tudják, ezért kitaláltak egy olyan megoldást, mellyel vezetékek nélkül tudunk majd belemerülni a virtuális valóság izgalmas világába. Ez nem a Vive következő verziója, csak egy nagyon fontos kényelmi funkció. A cég még rengeteg új szoftvert is bemutatott, a legfontosabb ezek közül a VR feliratkozás, melyet úgy jellemeztek, hogy a „virtuális valóság Netflixe”.

A HTC vezeték nélkülivé tette a Vive-ot - CES 2017

 

A Honor mire készül?

 

Rengeteg telefon gyártó hírdeti úgy a mobilját, hogy „flagship killer”, vagyis korunk legjobb és legdrágább telefonjainak legyőzője, sokkal kedvezőbb áron. A Honor is egy ilyen készüléket mutatott be, Honor 6X néven. Ha ránézünk a telefonra, semmi különlegeset nem látunk, sőt, sokak szemében még unalmasnak, és olcsónak is tűnhet. A telefon specifikációja sem „méltó” egy „flagship killerhez”, de a lényeg a telefon hátulján keresendő. Ugyanis a Honor 6X egy dupla kamerát kapott, amely csak a csúcskategóriás készülékekben elérhető, mint az iPhone 7 Plus. A telefont 250$-ért vásárolhatjuk meg (+VÁM). A design nem túl imponáló és a teljesítmény is hagy kívánni valót maga mögött, de a kedvező ár és a dupla kamera hatalmas fegyvertény lehet. Kíváncsian várjuk az eladási statisztikákat, hogy beváltja-e majd a hozzá fűzött reményeket.

Veszik majd a Honor új telefonját? - CES 2017

 

Frissített a Dell

 

A Dell bejelentette az egyik legjobb laptopjának, az XPS 13 frissített verzióját. A félig új készülék a Lenovo Yoga vonalon mozog, rendelkezik érintőképernyővel, illetve QHD és Full HD verziók is elérhetőek. Ráadásul „hajtogatni” is lehet, így mindenféle pozícióban használhatjuk. A legújabb Intel Kaby Lake architektúrával érkezik, mely támogatja az Intel i5 és i7-es processzorokat, ráadásul még 2 darab USB-C porttal is rendelkezik. Az XPS 13 január 5-én jelent meg, és az egyik legjobb laptop a piacon. Rengeteg felhasználhatósága van, megbízható, jó a teljesítménye és élvezet rajta a munka.

Frissített a Dell - CES 2017

 

Ennyi volt mára

 

Ezek voltak a legfontosabb és legizgalmasabb történések az ide CES-en. Rengeteg új technológiát megismerhettünk, illetve megtudhattuk, hogy milyen irányba gondolkoznak a piacvezetők. Az biztos, hogy nem unatkoztunk idén, de már most várjuk a 2018-as évet, mivel egy év alatt is rengeteget fejlődik a technika, és egyre ámulatba ejtőbb készülékekkel fognak előrukkolni. A 2016-os CES-en is rendkívül elégedettek voltunk a felhozatallal, és csak abban reménykedünk, hogy ez jövőre sem lesz másképp.

Előző bejegyzésünkben a kulcsmásolásról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1212130195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása