Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Lézeres szemölcseltávolítás

2016. október 10. -

A bőrünk egészségéért naponta, nagyon sokat teszünk. Tisztítjuk, ápoljuk és hidratáljuk, de akármilyen figyelmesen is gondoskodunk róla, mégis tapasztalhatunk számos kellemetlen elváltozást. Megsérülhet, elszíneződhet, de megjelenhetnek különböző típusú anyajegyek, hegek és szemölcsök is a testfelületünkön. De nem kell aggódnunk, mert az ilyen bőrbetegségek kezelésére is számos megoldás van. Egyik ilyen módszer a lézeres szemölcs eltávolítás.

 orvos.jpg

Mire számíthat, ha a lézeres szemölcseltávolítást választja?

Készüljön fel arra, hogy a lézeres beavatkozás gyors. A kisebb szemölcsök esetén néhány, olykor két három perc alatt is elvégezhető, míg nagyobb terület kezelése is legfeljebb fél óráig tarthat. De részt kell vennie a beavatkozást követő kontroll vizsgálatokra is. A lézeres kezelés további előnye a fájdalommentesség. Ha önnek a teste külső felületén keletkezett elváltozások kezelésére van szüksége, akkor előfordulhat, hogy érzéstelenítés nélkül végzik el a beavatkozást. Ha a szemölcs mélyebb nyúlványai okoznak problémát, akkor a lézeres eltávolítás helyi érzéstelenítéssel is történhet. Jó ha tudja azt is, hogy a sebészeti beavatkozásokkal szemben ezzel a modern eljárással elkerülheti a varrással és a varratszedéssel együtt járó kellemetlenségeket is és a kezelt testfelület viszonylag rövid idő alatt regenerálódik.

Mi történik a beavatkozás után?

Az érzéstelenítő hatása néhány órán belül megszűnik, így egy feszítő , enyhe fájdalom érzet léphet fel, amelyet a megszokott csillapítóval csökkenthet. A lézerrel eltávolított szemölcs helyéről pedig egy ideig hiányozhat a bőrfelület is, ezért fontos, hogy mindig tartson rajta kötést. Mivel a kezelt testfelületen fenn áll a fertőzés veszélye is, ezért nem szabad elfeledkeznie a kontroll vizsgálatokról sem. Ekkor ugyanis a kezelő orvosa megszüntetheti a további súlyos szövődményekhez vezető tüneteket.

Előző bejegyzésünkben a szalamanderről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr2011788723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása