Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Ultrahangos párásító a száraz levegő ellen

2016. augusztus 30. -

Klímánk karbantartása mellett fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a levegő páratartalmára is! Az életünk egyik alapfeltétele a levegő. Az egészségi állapotunk mellett a lakásunk falai, nyílászárói, és számos értéktárgyunk állapotának megőrzésében is lényeges szerepe van a levegő minőségének. A magas páratartalom miatt megjelenhet a penész, a túlságosan száraz levegő pedig komoly betegségeket is okozhat.

parasito.jpg

Miről vehetjük észre, ha otthonunkban túlságosan száraz a levegő?

A száraz levegő számos kellemetlen testi érzetet okozhat. Ha a te orrod is gyakran dugul el, vagy talán köhögsz, esetleg a bőröd is viszket, akkor biztos, hogy probléma van a levegő páratartalmával. De a fűtőrendszer, is okozhatja a levegő szárazságát. Különösen a panel épületek távhővel melegített lakásaiban tapasztalhatjuk meg ezt.

Mit tehetünk ha otthonunkban túlságosan száraz a levegő?

Az egyik legegyszerűbb megoldás, az ha egy edénybe vizet teszünk és a fűtőtestre rakjuk, de a szoba növények is sokat javíthatnak a levegő páratartalmán. Azonban gyakran előfordul az is, hogy ezekkel a módszerekkel nem sikerül kialakítani a levegő ideális pára tartalmát. Ekkor érdemes beszerezni az ultrahangos párásító készüléket.

Mire figyelj, ha ultrahangos párásító készüléket vásárolsz?

A minőségre, ha lehet, akkor Európában gyártott ultrahangos párásító mellett, dönts, hiszen ezek a cégek garantálják a hosszú távú használatot. A kezelhetőségre. Lényeges, hogy egyszerűen csupán néhány gombnyomással ki és bekapcsolható, önmagát rendszeresen tisztító készüléket válassz, így a megszokott tempóban végezheted a mindennapos feladataidat is. A működésre. Fontos, hogy az ultrahangos párásítód cseppmentesen és észrevétlenül, minimális zaj keltésével működjön, így ugyanis akkor is használhatod, amikor pihensz és biztos lehetsz abban is, hogy a víz nem károsítja meg a parkettádat. A funkciókra. Válassz olyan ultrahangos párásítót, amelyik nem csak a száraz levegőt szüntetni meg, hanem a inhalálásra is alkalmas, így a légúti megbetegedések tüneteinek kezelésében is segíthet.

Előző bejegyzésünkben a dagasztógépekről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3211662644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása