Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Érdemes-e használt nagykonyhai gépeket vásárolni?

2016. július 19. -


A mai világban már nem ismeretlen kifejezés az okoskonyha, de mai cikkünkben azt írjuk le, hogy érdemes-e használt gépeket venni. Egy ipari konyhában a főzés felskálázódik, a mennyiségek nagyságrendekkel növekednek a hagyományos otthoni sütés-főzéshez képest. Azok az eszközök amelyeket fellhasználnak az ételek elkészítéséhez, melegen tartásához és egyéb műveletekhez, sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint a háztartási kistestvéreik. Jogos elvárás tehát ezekkel az eszközökkel szemben, hogy kifogástalan minőségűek legyenk, strapabíróak és hatékonyan végezzék el a feladatuk hosszú időn keresztül.

canteen_kitchen.jpgAz ilyen elvárásoknak megfelelő termékek kapacitása is sokkal nagyobb, és előállításukhoz is sokkal több tervezés és alapanyagszükséges, ennek megfelelően az árképzésük is sokkal magasabb kategóriába esik, sok esetben több százezer forintokról beszélünk. Joggal merülhet fel az igény és a kérdés, hogy vajon kedvezményes árakon hozzá lehet-e jutni ezekhez a berendezésekhez. Az egyik lehetőség, hogy az olcsóbb márkákra esik a választunk, a másik pedig az, hogy a jó minőségű használt darabok között válogatunk.

Fontos figyelembe venni azt. hogy egy használt, de sokkal jobb anyagokból és sokkal jobban összeépített szerkezet sokkal jobban is teljesít és adott esetben sokkal tovább is bírja, mint egy gyengébb minőségű új vetélytársa.

Más kérdés viszont a garancia, az új termékeket meghibásodás esetén a forgalmazó / gyártó köteles visszavenni, míg a használtak esetében erre nem mindig van lehetőség. A szervizeltetés díjában is számottevő eltérések lehetnek. Éppen ezen érvek miatt fontos, hogy ha használt nagykonyhai gépek mellett döntünk, akkor azt megbízható helyről szerezzük be és érdeklődjünk a gépek előéletéről, műszaki állapotáról és a szervizelési lehetőségekről. A nagyobb, régen as piacon levő nagykonyhai berendezésekkel foglalkozó cégek valószínűleg jó választás lesz minden célra vásárolt ipari főzőkhöz, sütőkhöz, dagasztógépekhez stb.

Előző bejegyzésünkben a klíma karbantartásról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr998901214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása