Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Wellness hétvége klíma nélkül

2016. március 16. -

Előfordult már veled, hogy olyan érzésed támadt, hogy egész jól érzem magam, de valami mégsincs rendben? Van hogy hosszú perceken keresztül nem jövünk rá, hogy mi a gond.

Na, hogy ha egy wellness hétvégét tervezünk a családnak, vagy éppen egy céges csapatépítő tréningen veszünk részt egy forró augusztusi időszakban, és a hotelben nem működik a légkondi, akkor nem kell 10 másodpercet sem várni a szállodába történő belépés után, hogy rájöjjünk mitől is olyan rossz a közérzetünk odabent. A nyomasztó meleg, a magas páratartalom gyilkos kombinációja tönkreteszi a legjobban megtervezett pihenést is.wellness-hetvege.jpg

Tipikus wellness szolgáltatások nyáron - klíma nélkül

Különterem

konferencia 40 fokban

Nincs kellemesebb, mint egy ízlésesen berendezett, szép hotelben tartott konferenciát végigülni úgy, hogy az izzadságcseppek csigolyáinkon megpihenő bőrünket csiklandozva csordogáljanak le a hátunkon.

Ja de, van: körülbelül 24 Celsius fokon tartott teremben ülni, ahol a túlhevüléstől megnedvesedett tenyerünk nem ragad hozzá a jegyzettömbünkhöz, vagy a laptopunkhoz.

Konditerem - szaunával kombinálva

A multitasking jó dolog, ha olyan tevékenységeket akarunk egy időben végezni, amelyek nem gátolják a másikat. Például a hotel teraszán kitűnően lehet újságot olvasni kávészürcsölgetés közben.

Az edzőteremben folytatott szaunázás ellenben kontraproduktív, hogy mit ne mondjak. Figyeljük csak meg, hogy mennyivel kellemesebb hűvösebb légtérben mozogni. Klíma nélkül nem az igazi.

Bioszauna

Ez kakukktojás, innen kivételesen elhagyható a légkondícionáló berendezés. És igazából még bio-nak sem kell lennie ehhez a luxushoz.

Mi tudunk tenni, ha elromlott a légkondi

A hasznos tanácsok ideje lejárt. Meneküljünk!!! … Nem kell megijedni, ma már sok jól képzett szakember illetve cég foglalkozik klímaszereléssel. A wellness hotelek pedig nem valószínű, hogy pont ezen a szolgáltatáson akarnának spórolni (ellenben figyeljük meg, hogy a Cosmopolitan koktélunkban van-e lime díszítés!)

Lényeg a lényeg, ha mégis nélkülöznünk kellene ezt a komfortot, akkor sem valószínű, hogy sokáig tart megszerelni, a legtöbb esetben csak kisebb karbantartási munkálatokra van szükség.

Előző bejegyzésünkben a klímaszereléshez szükséges szerszámokról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr708487406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása