Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Honnan lehet tudni, hogy jól van beszerelve a klímám

2016. március 10. -


Mára már nem számít luxusnak egy klíma készülék, hazánkban is elérhetőek már a jobb minőségű légkondik. Például a Panasonic, vagy a Samsung kínlata ezen a téren is a legtöbb igényt ki tudja elégíteni.

Azonban egy klíma sem tud megfelelően működni anélkül, hogy szakszerűen szereltetnénk azt be. Sajnos az a tapasztalat, hogy jó szakembert találni nem egyszerű feladat, ha egyszer sikerül rálelnünk egyre, akkor azt becsüljük meg. Higgyék el, számtalan problémától lehet megkímélni mind a lakásunkat / irodánkat, mind magunkat.legkondi-lakas.jpg

Miről ismerszik meg egy jó klímaszerelő?

Először is, időt és energiát szán arra, hogy megismerje a leendő ügyfelét, annak igényeit és a lehetőségeket. Aki nem elég körültekintően méri fel a lakást, hotelt stb., az már nem baj, ha némi gyanút ébreszt bennünk.

Az egyik irodába mobil klímát szerettünk volna venni, fel is kerestünk néhány szakembert, majd némi konzultáció és az interneten való utánajárás után klímaszerelő tanácsára, mégis oldalfali split klímát szereltettünk be. Végül igaza is lett, tényleg elég komfortos és kellemes atmoszférát tudunk biztosítani az irodahelyiségben egész nyáron át.

Racionális árak

A tudás hatalom, ez tény. Aki pedig nagy tudásra tett szert egy területen, az előtte sok energiát fektetett annak megszerzésébe (esetleg külfödön is továbbképezte magát az úttörő technikák terén), ezért értelemszerűen drágábban is kínálja, de a jobb minőségű szolgáltatását. A jó hír viszont az, hogy a jobb tervezést és a megfelelő kivitelezés később megtérülhet, sőt, akár hosszú távon kedvezőbb üzemeltetési költséget is jelenthet egy olcsóbb, de hanyag módon elvégzett telepítésnél.

Szerszámok a szereléshez, modern készülékek

A klíma szereléséhez feltétlenül szükség van erre a célra speciálisan kialakított szerszámokra. Egy kalapáccsal és egy vésővel lényegesen lassabban készül el és kevésbé elegáns lesz az eredmény, mintha a megfelelő eszközöket használták volna.

Ahogy a műszaki világ egyéb területein is, úgy a légkondiknál is töretlen a fejlődés, a modern készülékekkel energiát és pénzt is spórolhat akár, és hatékonyabb működésre számíthat. Érdemes tehát tájékozódni, hogy a beszerelendő készülék milyen fajta.

Alapos, körültekintő munka

Egy jó szerelő nem először csinálja az adott munkafolyamatot, pontosan tudja, hogy mire kell figyelnie, nem csak közvetlenül a klíma bekötésénél, hanem például ügyel arra, hogy a környező nappali vagy irodai bútorokat megfelelő védelemmel (pl. fólia vagy odébb mozgatás) lássa el. Másfelől pedig ügyel arra, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a telepítés, illetve később a karbantartás, a házimunkát vagy az irodai munkavégzést csak a szükséges legkisebb mértékben zavarja.

A körültekintés hiánya eredményezett már több esetben rongálódott ülőgarnitúrákat, okozott károkat hotelek felszereléseiben, vagy okozott kellemetlen pillanatokat az otthonokban hagyott törmelékekkel egy fárasztó nap után pihenni vágyóknak.

Mi az eredménye a jól végzett munkának?

Talán nem is lehetne felsorolni az összes előnyét egy megfelelően beüzemelt légkondícionálónak. A kellemes körülmények biztosításától az irodai munkahelyen, az otthoni komfortos TV-nézésen át például egy wellness hotelben is elengedhetetlen kelléke a pihenni vágyóknak a kellemesen hűvös szoba egy forró nyári napon.

Ma már talán el sem lehetne képzelni egy jó nyaralást egy kifogástalanul klimatizált hálószoba nélkül.

Végszó

Nem érdemes tehát sajnálni egy kicsivel több pénzt egy megbízható szakemberre és egy jobb klímára, győződjünk meg a szaktudásról, kérjünk referenciákat.

Előző bejegyzésünkben a szalagcsiszolókról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr868460384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása