Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A CES 2016-os újdonságai

2016. január 11. -

Idén is lezajlott Las Vegas-ban a Consumer Electronics Show, melyen a gyártók bemutatták jelenlegi újításaikat. A bemutatott elektronikai termékek palettája igen változatos volt, a kompakt számítógéptől a hajlítható OLED képernyőn keresztül, a látássérültek segítésére szolgáló tárgyfelismerő mobilalkalmazásig. A fejlesztők idén is kitettek magukért. Lássunk hát pár érdekes újítást, melyek hamarosan elérhetőek lesznek számunkra is!

Fény és hang játéka

A Sony mindig is a szórakozásélmény fokozását és az innovációt tartotta szem előtt. Az idei CES-en sem csalódhattunk termékeiben. Kiváló hangulati elem például a LED-izzós hangsugárzó, amely izzófoglalatba csavarható, vezeték nélküli, mobiltelefonról streamelhető, és különleges hangélményt nyújt.

Okosautók a CES-en

Az innováció hallatán nem mehetünk el szó nélkül az intelligens autók mellett sem. Las Vegasban megtudhattuk, hogy több nagyobb autómárka választotta partneréül a Microsoftot okosautója platformjául. Az autók, az internethez való csatlakoztatással, valódi asszisztensi szerepet tölthetnek be a jövőben, és ez teljesen új szintre emelheti a vezetés élményét.

 

Az LG komolyan vette televíziói fejlesztését

LG OLED hajlítható képernyős kijelzőEzt prezentálta is az LG a CES keretein belül. Új operációs rendszerrel ellátott tévéi innovatívak és nagy népszerűségnek örvendenek. Az új webOS 3.0 szoftverrel ellátott LG tévék már az okosotthonok vezérlőközponti feladatait is képesek ellátni. Az IoTV App-nek köszönhetően a televízió képernyőjén lehet vezérelni LG és egyéb kompatibilis háztartási berendezéseket, mint például mosógépeket, klímaberendezéseket, de akár a hűtőszekrényünket is. A Consumer Electronics Show-n még bemutatásra került a hajlítható OLED kijelzője is az LG-nek, amely egy merevebb műanyag fólia tulajdonságaival bír. A Roll Display prototípus egyenlőre innovatív termékként lett kiállítva a fejlesztései még tovább folynak.

A megújult Dell Latitude család

Új termékekkel rukkolt elő a Dell is, amely a Latitude 3000-es, 5000-es és 7000-es sorozat vállalati termékcsaládját bővíti. Ezek a termékek könnyűek, strapabírók és a világ legjobb biztonsági, valamint felügyeleti szolgáltatásait biztosítják. Ideálisak azoknak az üzletembereknek, akik sokat utaznak.

Egyedülálló kompakt számítógép

Lenovo ideacentre 610S kompakt számítógépA Lenovo is újdonságokkal rukkolt elő. A kibővült X1 portfóliója számos újítást hordoz magában. Bemutatta a világon egyedülálló ideacentre 610S-t. Ez a kompakt számítógép a családi szórakozás élményét egy egészen új szintre emeli. Az ideacentre 610S egy opcionális, eltávolítható, vezeték nélküli projektorral rendelkezik, amellyel bármikor létrehozhatunk egy 100 hüvelykes házimozit. A kisméretű ház, nagy teljesítményt takar. Egy komolyabb asztali számítógép funkcionalitását kínálja.
- Intel Core i7 processzor
-  NVIDIA GTX 750Ti 2GB GDDR5 grafikus rendszer
- 16 GiB-ig terjedő DDR4 memória
-  2 TiB-ig terjedő háttértár

Sorolhatnánk napestig az innovatív termékeket, melyek elkápráztatták az CES látogatóit, de célunk inkább az érdeklődés felkeltése volt, mintsem a teljes felhozatal bemutatása. Igaz a cikkben nem volt róluk szó, de rengeteg kiváló mobiltelefont is bemutattak! Aki bővebben szeretne olvasni, esetleg videókat megtekinteni a Las Vegas-i rendezvényről, látogasson el a Consumer Electronics Show hivatalos honlapjára.

Előző bejegyzésünkben a hómarókról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr608260760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása