Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A csavarkompresszorokról

és a kompreszorokról úgy általában

2015. november 06. -

A kompresszorok sűrített levegő kibocsátását teszik lehetővé. Erre szükségünk lehet a mindennapok során is, hiszen a biciklik, vagy a gépjárművek gumijainak a karban tartásához, illetve a gumimatracok és egyéb felfújható játékok használhatóságához is kell a sűrített levegő. A személyes célok mellett különböző termelési ágazatokban, és számos szolgáltatás esetében is fontos szerepet tölt be. Kiválóan használható az egyes modellek elkészítésénél, valamint a festékek szórásánál, sőt a díszítésnél is, de a műkörömépítéssel foglalkozók is használják.

compressor.jpg

A kompresszornak számos típusa különböztethető meg, hiszen az egyes tevékenységek végrehajtásához eltérő teljesítményű termékre van szükség. Ezért a kompresszor megvásárlása előtt minden esetben meg kell határozni azt, hogy milyen feladatokat szeretnének vele végrehajtani. A legismertebb típusai a dugattyús, membrán, csúszólapátos, Roots, Enke, forgókarmos, vízgyűrűs, spirál, radiális, axiális és csavar kompresszor.

A csavarkompresszor esetében a megfelelő minőségért érdemes több akár pénzt is kiadni, a kiváló alkatrészek és az összeszerelés minősége meghatározó faktorok a megbízható működés és a hosszú élettartam szempontjából. A legfontosabbak a hajtómotor, olajelválasztó, olajszűrő, olajhűtő, vákuum szűrő, visszacsapó szelep, tengelykapcsolók és a vezérlés. Ezeken kívül meg kell említeni még a kijelzőt a kapcsológombokat, a csatlakozókat valamint a tartályt is. Az egyes alkotó elemek között az olajat használók mellett vannak olyanok is, amelyek elektromos árammal működnek, így a csavarkompresszorok használóinak folyamatosan fokozott figyelmet kell fordítaniuk a gépre. A levegő sűrítése ugyanis veszélyes is lehet, felforrósodhat a gép nem megfelelő bánásmód, illetve késve rossz mozdulat végrehajtásával pedig akár robbanás is történhet. Ezért már a mozgatáskor és az üzembe helyezéskor is fontos szerepe van a szakszerű eljárásnak.

Előző bejegyzésünkben a klíma téliesítése volt a téma!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr478055634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása